OPERAMUNDI,

Un blog nascut din iubire pentru marile voci ale trecutului si prezentului.



sâmbătă, 10 aprilie 2010

Gregory Kunde, vocea perfecta pentru belcanto...


Tenorul Gregory Kunde a cantat pe cele ma mari scene ale lumii fiind considerat " cel mai elegant si perfect interpret de belcanto din ultimii 25 de ani".
Colaboreaza cu mari dirijori : Richard Bonynge, Giancarlo del Monaco, Riccardo Muti, Pier Luigi Pizzi, Michel Plasson, George Pretre, Charles Dutoit, Claudio Scimone si Alberto Zedda.
Incepe studiul de canto sub indrumarea marelui tenor Alfredo Kraus si in anul 1978 debuteaza pe scena operei din Chicago.
A avut sansa sa ii aiba parteneri de scena pe Tito Gobbi, Mirella Freni, Luciano Pavarotti, Placido Domingo sau Jon Vickers fiind adesea invitat al marilor teatre americane: Toronto, Cincinnati, Huston, Detroit, Minneapolis, Columbus, San Diego, Seattle sau Washington.
Debutul european in face la opera din Nice in rolul Nadir din Les Pecheurs des Perles de Bizet.
Au urmat colaborari importante cu Opera din Paris, Opera de Bastille, Toulouse, Munich, Vienna, Rossini Opera Festival Pesaro, Athens, Montreal, Zurich, Tokyo, Verona, Teatro alla Scala, Grand Theatre du Geneve, Metropolitan Opera New York.
Este aclamat in rolul lui Arnoldo din Guglielmo Tell de Rossini, Tebaldo in I Capuletti ed I Montecchi de Bellini, Lindoro in L'Italiana in Algeri de Rossini, Julian in Louise de Charpentier, Des Grieux in Manon de Massenet, Nadir in Les Pecheurs des Perles de Bizet, Ernesto in Don Pasquale si Fernando in La Favorita de Donizetti, Elvino in La Sonnambula de Bellini, Idreno in La Semiramide de Rossini, Don Ottavio in Don Giovanni de Mozart, Don Ramiro in La Cenerentola, Rinaldo in Armida, Pirro in Ermione de Rossini si deasemenea rolul care i-a adus gloria Arturo in I Puritani de Vincenzo Bellini.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu