OPERAMUNDI,

Un blog nascut din iubire pentru marile voci ale trecutului si prezentului.



vineri, 23 aprilie 2010

Anna Netrebko, model modern de diva...



Anna Netrebko este catalogata de specialisti drept o soprana cu voce pura, tehnica precisa, look si prezenta scenica absolut captivanta.
Dupa triumful pe scena Festivalului de la Salzburg in anul 2002 interpretand rolul Donna Anna in Don Giovanni de Mozart, soprana Anna Netrebko apare pe mari scene lirice incluzand Metropolitan Opera, San Francisco Opera, London’s Royal Opera House Covent Garden, Vienna State Opera, Paris Opera, Zurich Opera, Berlin State Opera, Munich Bavarian State Opera, Kirov Opera si Mariinsky Theatre in St. Petersburg (aici si-a facut debutul in rolul Susanna din opera Le Nozze di Figaro de Mozart) unde a colaborat cu dirijorul Valery Gergiev.

Anna Netrebko a debuat la Metropolitan Opera in 2002 interpreand rolul Natasha in War and Peace de Prokofiev, rol pe care l-a interpretat deasemenea si la Covent Garden, Teatro alla Scala si Teatro Real in Madrid. Alte roluri pe care soprana le-a inerpretat in mod exemplar sunt Mimì in La Bohème de Puccini, Violetta in La Traviata de Verdi, Giulietta in I Capuletti ed i Montecchi, Elvira in I Puritani si Amina in La Sonnambula de Bellini, Donna Anna in Don Giovanni si Susanna in Le Nozze di Figaro de Mozart, Norina in Don Pasquale, Adina in L’elisir d’Amore si rolul Lucia in Lucia di Lammermoor de Donizetti, rolul titular in Manon de Massenet si Juliette in Roméo et Juliette de Gounod.
Anna Netrebko sustine recitaluri si concerte la : London Royal Albert Hall si New York Carnegie Hall, sau in aer liber in fata unui public de mii de oameni. Apare alaturi de Plácido Domingo si Rolando Villazón la Berlin Waldbühne in 2006 si la Vienna Schönbrunn Palace in 2008 , evenimente iregistrate la Deutshe Grammophon pe DVD si Blu-ray.
La Metropolitan Opera in acest sezon 2009-2010, interpreteaza rolul Antonia intr-o noua productie cu opera Les contes d’Hoffmann de Offenbach, apoi rolul Mimì in La Boheme de Puccini in regia lui Zeffirelli . Soprana debuteaza la Royal Festival Hall in Londra intr-un concert alaturi de Dimitri Hvorostovsky si impreuna cu pianistul Daniel Barenboim sustine un recital de muzica ruseasca la Berlin State Opera. Se intoarce la Viener Staatsoper pentru a interpreta – Mimì in La Bohème de Puccini, Elvira in I Puritani de Bellini, rolul titular in Manon de Massenet, si Micaela in Carmen de Bizet.

Mai multe informatii pe http://www.annanetrebko.com/

Un comentariu: