OPERAMUNDI,

Un blog nascut din iubire pentru marile voci ale trecutului si prezentului.joi, 10 iunie 2010

Jessica Pratt, dramatic coloratura of our days...


Soprana Jessica Pratt este castigatoare a numeroase competitii internationale importante printre care enumeram; Australian Singing Compeition si Concorso Internazionale di Ottavio Ziino, este deasemenea finalista a Concursului Operalia si Neue Stimmen.

In anii 2001, 2003 si 2005 a fost clasata in top 3 la Metropolitan Opera din New York cu premiul Young Artist Study Award.

In anul 2005 a fost invitata de catre Gianluigi Gelmetti la Opera din Roma, apoi a debutat la Accademia Nazionale di Santa Cecilia sub bagheta lui Vladimir Ashkenazy in rolul Sofia din opera Il Signor Bruschino de Rossini, in regia lui Carlo Rizzri si Daniele Abbado.
Si-a desavarsit tehnica vocala si o mare parte a repertoriului italian de opera cu Renata Scotto si Lella Cuberli.

In anul 2008 primeste o bursa de 4 luni ca membru al Operei de Stat din Viena, bursa oferta de Fundatia Australia, acolo unde a si debutat sub bagheta lui Christian Thielemann.

Debuteaza la Teatro Comnale di Bologna in rolul Lucia di Lammermoor din opera omonima de Donizetti, sub bagheta lui Antonello Allemandi , rol interpretat deasemenea si la Teatro di Como in octombrie 2007 si la Opera din Zurich sub bagheta lui Ralf Weikert.

Paleta de roluri este interesanta si cuprinde Desdemona in Otello de Rossini, interpretat la Festivalul Rossini de la Wildbad si deasemenea inregistrat pe cd la Naxos, Elvira in I Puritani de Bellini la Bergamo, Sassari si Toulon, Aminta in Il Re Pastore de Mozart cu Roma Sinfonietta, Bianca si Gabriella in La Rondine la Sydney Opera, cunoaste un adevarat succes in rolul Daria din opera Le Convenienze ed inconenienze teatrali de Donizetti la Teatro alla Scala din Milano, interpreteaza rolul Eudoxie in opera La Juive de Haley sub bagheta lui Daniel Oren la Israeli Opera,in acest moment interpreteaza rolul titular in opera Armida de Rossini la Festivalul de Opera de la Garsington in Marea Britanie (premiera nationala)sub bagheta lui David Parry in regia lui Martin Duncan.

Soprana Jessica Pratt a participat la cursuri de maestrie artistica sub indrumarea unor artisti ca : Joan Sutherland, Donald Mcntyre, Jonathan Summers, Yvonne Minton, Silvana Bazzoni Bartoli, Gustav Kuhn, Katia Ricciarelli sau Francisco Araiza.3 comentarii:

 1. Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-anunturi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
  Va doresc multa sanatate si toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua as dorii sa stiu daca sunteti de acord sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange.
  Daca sunteti de acord de acord va rog sa treceti website-ul http://www.online-anunturi.com cu numele Anunturi
  Astept raspunsul dumneavoastra la adresa de email office@online-anunturi.com .
  O zi buna.

  RăspundețiȘtergere
 3. 8 cronici de la Festivalul Enescu:
  http://despreopera.wordpress.com

  RăspundețiȘtergere