OPERAMUNDI,

Un blog nascut din iubire pentru marile voci ale trecutului si prezentului.



marți, 9 februarie 2010

Sherill Milnes, exceptionalul bariton verdian...


Nascut la 10 ianuarie 1935 in statul Illinois, baritonul de origine americana avea sa devina unul dintre cei mai importanti baritoni verdieni ai secolului ramanand in istorie prin faimoasele sale interpretari in acest repertoriu.
Pregatirea sa muzicala a fost cat se poate de consistenta, acesta studiind pian, viola, vioara, clarinet si tuba.
Primele sale lectii de canto le ia de la faimoasa soprana de coloratura Rosa Ponselle care ii deschide drumul spre marea cariera.
Sherill Milnes debuteaza alaturi de compania de opera de la Boston in teatrul Boris Goldovsky interpretand rolul lui Masetto in Don Giovanni de Mozart. In anul 1961 debuteaza la opera din Baltimore in rolul Gerard din Andreea Chenier de Umberto Giordano.
In anul 1965 interpreteaza rolul Valentin in Faust de Gounod la New York City Opera, rol ce ii va aduce adevarate satisfactii si care il va purta catre Metropolitan Opera in 1965.
In 1964 are loc primul sau debut european interpretand rolul lui Figaro in Il Barbiere di Siviglia de Rossini la Teatro Nuovo din Milano. Tot aici interpreteaza rolul lui Miller in Luisa Miller de Giuseppe Verdi, inceputul marelui repertoriu verdian fiind deschis pentru el La Traviata, Il Trovatore, Aida, Macbeth, Un Ballo in maschera, Don Carlo, Rigoletto, Attila, Giovanna d'Arco, I Vespri Siciliani, La forza del destino, Otello.
Abordeaza deasemenea si repertoriul puccinian, La Boheme, Tosca, La Fanciulla del West.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu